3 popolne destinacije za počitnice s prijateljicami

06. julij 2024

3 popolne destinacije za počitnice s prijateljicami

06. julij 2024
Foto: Instagram @valeriarudy
3 popolne destinacije za počitnice s prijateljicami

3 popolne destinacije za počitnice s prijateljicami

06. julij 2024
Foto: Instagram @valeriarudy

Načrtujete počitnice s prijateljicami in iščete popolno destinacijo? Predstavljamo vam tri čudovite kraje, ki vas bodo zagotovo navdušili.

Poletni oddih s prijateljicami je priložnost za sprostitev, zabavo in raziskovanje novih krajev. Izbira prave destinacije pa je ključna za popoln “girls trip”, zato smo pripravili tri odlične predloge, ki ponujajo vse – od čudovitih plaž do bogate kulture in živahnega nočnega življenja.

1. Barcelona, Španija

Barcelona, srce Katalonije, je mesto, ki združuje kulturno bogastvo in sproščeno vzdušje. Kombinacija odlične gastronomske scene, razburljivega nočnega življenja in peščenih plaž so le nekateri od razlogov, zakaj je idealna lokacija za dekliški izlet.

Čez dan lahko uživate na mestni plaži Playa de la Barceloneta, medtem ko so večeri v mestu običajno rezervirani za tapase in sangrijo, ki jih strežejo v vseh lokalnih kavarnah. Posebna prednost je tudi nočno življenje tega mesta, ki je neprekosljivo, s številnimi bari in klubi, ki ponujajo zabavo do jutranjih ur.

Po vseh nočnih dogodivščinah obvezno obiščite tudi park Guell, pa tudi najbolj znano ulico v Barceloni – La Rambla, ne pozabite na La Boquerio, ogromno tržnico na prostem. Lahko se odpravite tudi na izlet v bližnja letovišča Costa Brave, kot so Tossa de Mar, Blanes in Lloret de Mar.

2. Mikonos, Grčija

Mikonos, biser Egejskega morja, je sinonim za luksuzne počitnice in živahno nočno življenje. Otok je znan po svojih slikovitih belih hišicah z modrimi okni, ozkih tlakovanih ulicah in čudovitih plažah. Mikonos ponuja tudi številne gurmanske restavracije, kjer lahko uživate v svežih morskih sadežih in tradicionalnih grških jedeh.

Nočno življenje je legendarno, z vrhunskimi klubi, kot sta Cavo Paradiso in Scorpios, ki privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Edina pomanjkljivost te destinacije je dejstvo, da je med julijem in avgustom gneča prevelika, zato je najboljše obdobje za počitnice na Mikonosu konec avgusta in september. Naš nasvet je, da nastanitev izberete na južni strani, saj na nasprotni severni strani, še posebej v delu imenovanem Calafati, pogosto pihajo močni vetrovi.

3. Hvar, Hrvaška

Hvar, eden najlepših hrvaških otokov, je idealen za tiste, ki iščejo popolno kombinacijo sprostitve in zabave. Otok ponuja čudovite plaže, kristalno čisto morje in očarljiva mesta. Stari Grad in Hvar sta mesta z bogato zgodovino, kjer lahko raziskujete stare trdnjave, cerkve in slikovite ulice.

Hvar je znan tudi po svojih poljih sivke, vinogradih in oljčnih nasadih, ki ponujajo edinstvene izkušnje in lokalne izdelke. Za ljubitelje nočnega življenja so tu številni bari in klubi, kjer se lahko zabavate do jutra. Ne zamudite obiska kluba Carpe Diem, ki se nahaja na otočku nasproti mesta Hvar in ponuja nepozabne zabave ob morju.

Style. Več novic